IHMISET
 

SUSANNA AIRAKSINEN

Susanna Airaksinen on teatteriohjaaja ja dramaturgi. Airaksinen on valmistunut Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta teatteritaiteen maisteriksi v. 2017. Airaksinen on toiminut Kolmas Tila -teatterin hallituksen puheenjohtajana 2018-2021.

 
 

FRANK BERGER

Bergerillä on monta intohimoa elämässään. Hän kokee itsensä ennen kaikkea laulajaksi ja taiteilijaksi, mutta työskentelee freelancerina myös säveltäjänä, muusikkona ja näyttelijänä. Opiskellut musiikkia Turun Ammattikorkeakoulussa ja laulupedagogiikkaa Yrkehögskolan Noviassa. Frankilla on viitisentoista ooppera- ja musikaalityötä takana. Hän rakastaa kansanmusiikkia ja arvostaa erityisesti rajoja ylittäviä taide-elämyksiä.

 
 

KAISA ILMONEN

Kirjallisuudentutkija, filosofian tohtori sekä vähemmistökirjallisuuksien tutkimuksen dosentti. Turun yliopiston yleisen kirjallisuustieteen yliopistonlehtori. Ilmosen tutkimusintresseihin kuuluvat erityisesti identiteettiproblematiikan ja vähemmistökirjallisuuksien tutkimuksen kysymykset, postkoloniaalisen ja queer-tutkimuksen traditiot sekä siirtomaaromaanin tutkimus. 

 
 

ANNAMARI KONTTINEN

Sosiologi, yliopisto-opettaja. Työskennellyt Turun yliopistossa, vuodesta 1989 sosiologian laitoksella ja vuodesta 2007 Itä-Aasian tutkimus- ja koulutuskeskuksessa. Kirjoittanut kansalaisyhteiskunnasta, luonnonympäristön ja yhteiskunnan suhteesta sekä sukupuolijärjestelmästä. Tällä hetkellä akateemisen kiinnostuksen kohteena Japanin nyky-yhteiskunnan muutokset. Vastuualueena Kolmannen Tilan toiminnassa tiedeyhteistyö.

 
 

MARIKA LEINONEN-VAINIO

Marika Leinonen-Vainio on tuottaja ja kuvailutulkki. Leinonen-Vainio on valmistunut Aalto-yliopiston Taideteollisen korkeakoulun
Porin taiteen ja median laitokselta taiteen maisteriksi. Toiminut Kolmas Tila -teatterissa vuodesta 2009.  Tehtävät liittyvät tuottamiseen ja taloushallinnon koordinointiin.

 
 

MARIA LEIVONEN

Tuottaja, esiintyjä. Leivonen on valmistunut Turun AMK:n taideakatemiasta kulttuurituottajaksi (2004). Teatteritaiteen ja näyttelijäntyön opintoja Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa. Leivonen on työskennellyt tuottajana kulttuuri- ja esittävän taiteen alalla mm. Euroopan kulttuuripääkaupunkihankkeessa Turussa (2011) ja Suomen Teatterit ry:ssä. Kolmannessa Tilassa mukana vuodesta 2012 alkaen. Näyttelijänä kantaesityksissä Berg Heil! -Nietzscheläisiä vaelluslauluja (2013) ja Legenda pienestä luusta (2016-2018).

 
 

MAARIT LESKELÄ-KÄRKI

Kulttuurihistorioitsija ja dosentti, kulttuurihistorian professori (ma.), Turun yliopisto.
Erityisesti modernin ajan kulttuurihistoriaan, sukupuolihistoriaan ja elämänkerronnan tutkimukseen perehtynyt tutkija. Erikoistunut kirjoittamisen ja uskonnollisuuden kulttuurihistoriaan, kirjoittanut useita tietokirjoja. Uudessa tutkimushankeessaan kiinnostunut myös humanistisesta ympäristötutkimuksesta.

 
 

JUHA MALMIVAARA

Teatteriohjaaja, Kolmas Tila - Tredje Rummet ry:n perustajajäsen (2007) ja puheenjohtaja 2007-2018. Suomen Teatterikoulu, ohjaajalinja (1977). Teatterikorkeakoulun ohjaajantyön professori 2000-2005. Toiminut vierailevana ohjaajana laajasti eri Suomen kaupunginteattereissa.

 
 

CÉCILE ORBLIN

Freelancenäyttelijä useissa teattereissa vuodesta 2000, Suomen Kansallisteatterissa 2011-2019. Viimeaikaisimmat työt Espoon Kaupunginteatterissa Juha Hurmeen ensemblessä, sekä elokuvatöitä, mm. Tytöt, tytöt, tytöt. Kolmas tilan esityksissä Maria Anderssonin Muisti, Tähden Hetki, Berg Heil! sekä Romanttinen mieli. Soittaa myös viulua ja laulaa kuorossa. Kolmas Tila - Tredje Rummet ry:n perustajajäsen (2007).

 
 

SEPPO PARKKINEN

Dramaturgi ja näytelmäkirjailija. Kirjoittanut käsikirjoituksia, dramatisointeja, sovituksia, käännöksiä, kuunnelmia, elokuvakäsikirjoituksia ja librettoja sekä toiminut pitkään opetustyössä Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa. Kolmannen Tilan perustajajäsen (2007), ollut mukana kaikissa teatterin produktioissa joko käsikirjoittajana tai tekstin sovittajana ja esitysdramaturgina.

 
 

LOTTA PETRONELLA

Elokuvaohjaaja. Opinnot Chelsea College of Art, Lontoo (1999) ja Pompeu Fabra Barceloona (2017). Hän on mm. käsikirjoittanut, ohjannut, leikannut ja tuottanut sekä dokumentti- ja lyhytelokuvia. Elokuvissaan hän yhdistää kerronnallisuutta ja dokumenttia luodakseen henkilökohtaisia ja intiimejä muotokuvia. Kolmas Tila - Tredje Rummet ry:n perustajajäsen (2007).

 
 

JORMA PITKONEN

Teollinen muotoilija. Valmistunut Aalto-yliopistosta ARTS v. 1970. ED-Design Oy:n muotoilujohtaja vuosina 1990-2008. Toiminut teollisena muotoilijana Salorassa sekä muotoilutoimistoissa Ergonomiadesign ja ED-Design. Ollut opettajana Turun AMK:n Taideakatemiassa ja Taideteollisessa korkeakoulussa sekä toiminut Taideteollisen korkeakoulun teollisen muotoilun osastolla johtajana ja vs. professorina.  Kolmas Tila - Tredje Rummet ry:n perustajajäsen (2007). 

 
 

HELI RANTALA

Historiantutkija, filosofian tohtori ja 1800-luvun kulttuurihistorian dosentti, Turun yliopisto. Kiinnostunut erityisesti romantiikan aikakauden kulttuurisista ilmiöistä, julkaissut laajasti erilaisista aiheista aina historianteorian ja käsitteiden historiasta kävelemisen kokemuksiin. Myös tietokirjailija.

 
 

SARI SALMELA

Työskennellyt useassa suomalaisessa teatterissa vakituisena työntekijänä sekä vierailevana pukusuunnittelijana useissa teattereissa ja elokuvissa. Kolmas Tilan töitä Legenda pienestä luusta ja Romanttinen mieli.

 
 

JUKKA SARJALA

Kulttuurihistorian tutkija ja Turun yliopiston dosentti Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitoksella. Erikoistunut 1800-luvun kulttuurihistoriaan, tutkinut viime vuosina saksalaista ja suomalaista varhaisromantiikkaa.

 
 

ROBERT SEGER

Teatteri-, lehti-, ja mainoskuvaaja. Kuvannut noin 300 esitystä ympäri Suomen, Oulusta Helsingin Kaupunginteatteriin. Kolmas Tila - Tredje Rummet ry:n perustajajäsen (2007).

 
 

SOFIA TÖRNQVIST

Näyttelijä, luennoitsija. Törnqvist on valmistunut teatteritaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulun ruotsinkieliseltä laitokselta vuonna 2001. Hän on sen jälkeen toiminut freelance näyttelijänä mm. Åbo Svenska Teaternissa, Turun Kaupunginteatterissa ja Wasa Teaternissa. 2019 Törnqvist osallistui nukke-ja musiikkiteatterin erikoiskoulutukseen jonka lopputyönä oli Jakob Höglundin ohjaama Kalevala esitys Åbo Svenska Teaternissa. Törnqvist on myös pohjoismaisen teatteriryhmä Subfraun perustajajäsen. Törnqvist on toiminut näyttelijänä seuraavissa Kolmannen Tilan esityksissä: Maankellot, Animalis, Berg Heil, Passio, Legenda Pienestä Luusta ja Romanttinen mieli.

 
 

KRISTINA VAHVASELKÄ

Näyttelijä, tuottaja. Freelancenäyttelijä vuodesta 2003, Vaasan kaupunginteatterissa näyttelijänä 1997-2003. Myös FINFRINGE-festivaalin toiminnanjohtaja. Kolmas Tilassa Kristina toimii tuottajana ja näyttelijänä (Berg Heil! – Nietscheläisiä vaelluslauluja, Passio, Legenda pienestä luusta, Romanttinen mieli ja Raumzeit).

 
Kiitos kaikille toimintaamme tukeneille.