IHMISET
 

SUSANNA AIRAKSINEN

Susanna Airaksinen on teatteriohjaaja ja dramaturgi. Airaksinen on valmistunut Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta teatteritaiteen maisteriksi v. 2017. Airaksinen on toiminut Kolmas Tila -teatterin hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2018 alkaen.

 
 

JOHANNA ENCKELL

Näytelmäkirjailija ja esseisti. Toiminut kirjallisuuden ja draamakirjallisuuden opettajana Oulun yliopistossa 1965-72. Vuosina 1975-80 dramaturgina Svenska Teaternissa ja Stockholms stadsteaterissa ja näiden jälkeen vuosina 1991-92 Teatterikorkeakoulun lehtorina ja vararehtorina. Ranskan valtion kunniamerkki Chevalier des Arts et des Lettres 1985. Pro Finlandia vuonna 2000.

 
 

ANTONY FREDRIKSSON

Filosofi, kirjoittaja ja kulttuurituottaja. Filosofian tohtori, Åbo Akademi 2015.
Fredriksson on julkaissut useita esseitä ja artikkeleita, jotka käsittelevät epistemologiaa, aistien filosofia, elokuvaa sekä visuaalista kulttuuria tieteellisissä sekä taidetta käsittelevissä julkaisuissa. Fredriksson toimii tutkijana Centre for Ethics as Study of Human Value, Pardubicen yliopistolla Tsekeissä.

 
 

KAISA ILMONEN

Kirjallisuudentutkija, filosofian tohtori sekä vähemmistökirjallisuuksien tutkimuksen dosentti. Turun yliopiston yleisen kirjallisuustieteen yliopistonopettaja. Ilmosen tutkimusintresseihin kuuluvat erityisesti identiteettiproblematiikan ja vähemmistökirjallisuuksien tutkimuksen kysymykset, postkoloniaalisen ja queer-tutkimuksen traditiot sekä siirtomaaromaanin tutkimus. 

 
 

ANNAMARI KONTTINEN

Sosiologi, yliopisto-opettaja. Työskennellyt Turun yliopistossa, vuodesta 1989 sosiologian laitoksella ja vuodesta 2007 Itä-Aasian tutkimus- ja koulutuskeskuksessa. Kirjoittanut kansalaisyhteiskunnasta, luonnonympäristön ja yhteiskunnan suhteesta sekä sukupuolijärjestelmästä. Tällä hetkellä akateemisen kiinnostuksen kohteena Japanin nyky-yhteiskunnan muutokset. Vastuualueena Kolmannen Tilan toiminnassa tiedeyhteistyö.

 
 

MARIKA LEINONEN-VAINIO

Marika Leinonen-Vainio on tuottaja ja kuvailutulkki. Leinonen-Vainio on valmistunut Aalto-yliopiston Taideteollisen korkeakoulun
Porin taiteen ja median laitokselta taiteen maisteriksi v. 2011. Leinonen-Vainio on toiminut Kolmas tila -teatterissa vuodesta 2009.  Tehtäväni liittyvät tuottamiseen ja taloushallinnon koordinointiin.

 
 

MARIA LEIVONEN

Tuottaja, esiintyjä. Leivonen on valmistunut Turun AMK:n taideakatemiasta kulttuurituottajaksi (2004). Teatteritaiteen ja näyttelijäntyön opintoja Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa. Leivonen on työskennellyt tuottajana kulttuuri- ja esittävän taiteen alalla mm. Euroopan kulttuuripääkaupunkihankkeessa Turussa (2011) ja Suomen Teatterit ry:ssä. Kolmannessa Tilassa mukana vuodesta 2012 alkaen. Näyttelijänä kantaesityksissä Berg Heil! -Nietzscheläisiä vaelluslauluja (2013) ja Legenda pienestä luusta (2016-2018).

 
 

PIRJO LIIRI-MAJAVA

Lavastaja, pukusuunnittelija. Opinnot Taideteollinen Korkeakoulu (TAM) ja Musashino Art University, Tokyo. Kolmas Tila - Tredje Rummet ry:n perustajajäsen 2007. Työskennellyt vierailijana vuodesta 1991 lukuisissa teattereissa, oopperaproduktioissa sekä vapaissa ryhmissä.

 
 

JUHA MALMIVAARA

Teatteriohjaaja, Kolmas Tila - Tredje Rummet ry:n perustajajäsen (2007) ja puheenjohtaja 2007-2018. Suomen Teatterikoulu, ohjaajalinja (1977). Teatterikorkeakoulun ohjaajantyön professori 2000-2005. Toiminut vierailevana ohjaajana laajasti eri Suomen kaupunginteattereissa.

 
 

KARI MÄKIRANTA

Teatterimuusikko ja säveltäjä lukuisissa teattereissa. Musiikkiteatteriläänintaitelija Hämeen taidetoimikunnassa 2000-2005. Ypäjän musiikkiteatterin taiteellinen johtaja ja kapellimestari.
Erikoistunut näyttämötaiteen alan poikkitaiteellisiin projekteihin.Kolmas Tila - Tredje Rummet ry:n perustajajäsen (2007).

 
 

CÉCILE ORBLIN

Näyttelijä, esitystaiteilija. Valmistunut näyttelijäksi Teatterikorkeakoulusta v.2000. Opiskellut Teatterikorkeakoulussa myös esitystaiteen ja – teorian sekä teatterinjohtamisen koulutusohjelmissa. Työskennellyt 2011-2019 Suomen Kansallisteatterissa näyttelijänä. Kolmas Tila - Tredje Rummet ry:n perustajajäsen (2007).

 
 

SEPPO PARKKINEN

Näytelmäkirjailija ja dramaturgi. Parkkinen on opiskellut Teatterikorkeakoulussa v. 1981-1985. Hän on tehnyt käsikirjoituksia, dramatisointeja ja käännöksiä useimmille maamme suomenkielisistä näyttämöistä. Lisäksi Teatteri Viirukseen, Åbo Svenska Teaterniin, Radioteatteriin, televisioon sekä eri tanssiteattereihin. Vuodesta 1997 alkaen freelancer. Kolmas Tila - Tredje Rummet ry:n perustajajäsen (2007).

 
 

LOTTA PETRONELLA

Elokuvaohjaaja. Opinnot Chelsea College of Art, Lontoo (1999) ja Pompeu Fabra Barceloona (2017). Hän on mm. käsikirjoittanut, ohjannut, leikannut ja tuottanut sekä dokumentti- ja lyhytelokuvia. Elokuvissaan hän yhdistää kerronnallisuutta ja dokumenttia luodakseen henkilökohtaisia ja intiimejä muotokuvia. Kolmas Tila - Tredje Rummet ry:n perustajajäsen (2007).

 
 

JORMA PITKONEN

Teollinen muotoilija. Valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta v. 1970. ED-Design Oy:n muotoilujohtaja vuosina 1990-2008. Toiminut teollisena muotoilijana Salorassa sekä muotoilutoimistoissa Ergonomiadesign ja ED-Design. Ollut opettajana Turun AMK:n Taideakatemiassa ja Taideteollisessa korkeakoulussa sekä toiminut Taideteollisen korkeakoulun teollisen muotoilun osastolla johtajana ja vs. professorina.  Kolmas Tila - Tredje Rummet ry:n perustajajäsen (2007). 

 
 

KALLE ROPPONEN

Valosuunnittelija, lavastaja. Kalle Ropponen on valmistunut Teatterikorkeakoulun valo- ja äänisuunnittelun laitokselta. Hän työskentelee free lancer valosuunnittelijana ja lavastajana teattereissa laajalti ympäri Suomen. Ropposen erityisen kiinnostuksen kohteena suomalainen nykydraama.  Kolmas Tila - Tredje Rummet ry:n perustajajäsen (2007).

 
 

ROBERT SEGER

Teatteri-, lehti-, ja mainoskuvaaja. Kuvannut noin 300 esitystä ympäri Suomen, Oulusta Helsingin Kaupunginteatteriin. Kolmas Tila - Tredje Rummet ry:n perustajajäsen (2007).

 
 

KRISTINA VAHVASELKÄ

Näyttelijä, tuottaja ja esiintymistaidonvalmentaja. Freelancernäyttelijä vuodesta 2003 ja Vaasan kaupunginteatterissa näyttelijänä 1997-2003. Näyttelijäntyön lisäksi Kristina on mm. FINFRINGE festivaalin toiminnanjohtaja. Kolmas Tilassa Kristina toimii tuottajana ja näyttelijänä (Berg Heil! – Nietscheläisiä vaelluslauluja, Passio ja Legenda pienestä luusta).

 
 

SOFIA TÖRNQVIST

Näyttelijä, luennoitsija. Törnqvist on valmistunut teatteritaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulun ruotsinkieliseltä laitokselta vuonna 2001. Hän on sen jälkeen toiminut freelance näyttelijänä mm. Åbo Svenska Teaternissa, Turun Kaupunginteatterissa ja Wasa Teaternissa. 2019 Törnqvist osallistui nukke-ja musiikkiteatterin erikoiskoulutukseen jonka lopputyönä oli Jakob Höglundin ohjaama Kalevala esitys Åbo Svenska Teaternissa. Törnqvist on myös pohjoismaisen teatteriryhmä Subfraun perustajajäsen. Törnqvist on toiminut näyttelijänä seuraavissa Kolmannen Tilan esityksissä: Maankellot, Animalis, Berg Heil, Passio ja Legenda Pienestä Luusta.

 
Kiitos kaikille toimintaamme tukeneille.