Liput ovat nyt myynnissä – Romanttinen mieli sukeltaa murrosaikaa eläneen 1800-luvun Turun historiaan

26.07.2021Romanttinen mieli – Ett romantiskt sinne on Kolmas Tila – Tredje Rummet ry:n ja kahden turkulaisen kuoron, Florakörenin ja Brahe Djäknarin, suurimuotoinen yhteistuotanto. Teos rakentuu Prologista, joka esitetään Turun tuomiokirkossa ja näytelmästä Romanttinen mieli, joka nähdään Logomossa.

 

Näytelmä Romanttinen mieli – Ett romantiskt sinne saa ensi-iltansa 27. elokuuta Logomossa. Näytelmän prologin ensi-ilta taas koetaan jo 20. elokuuta Turun tuomiokirkossa. Näytelmä on kuvaus varhaisromantiikan ajan moniäänisestä Turusta, joka on henkisen murroksen keskellä vuosina 1800–1827.

 

“Romanttinen mieli käsittelee oman aikamme ja varhaisromantiikan aikakauden rinnakkaisuuksia ja yhteyksiä ja ihmistietoisuutta. Se tarkastelee moniäänisyyttä näkökulmana ihmiseen, eettisenä kysymyksenä. Se luo kuvan moniäänisestä kaupungista”, näytelmän kirjoittanut Seppo Parkkinen sanoo.

 

Näytelmän keskushenkilö on muukalainen, joka etsii Charlotta Seurlingiä, sokeaa muusikkoa ja säveltäjää. Hän etsii aikakautta, jonka tunnuskuva tuo hahmo on. Näytelmä on sarja subjektiivisen mielen näkyjä, tutkimusmatka suuren epävarmuuden, levottomuuksien ja radikaalien aatteiden aikakauteen.

 

“On ollut hienoa nähdä, miten harjoituksissa teksti herää henkiin ja pääsemme viimein esittämään näytelmän, jonka ensi-ilta siirtyi vuodella eteenpäin. Tilat, joissa tulemme esiintymään, tarjoavat mahdollisuuden ottaa huomioon voimassa olevat turvavälit ja muut koronan vaatimat turvallisuusasiat”, tuottaja ja näyttelijä Kristina Vahvaselkä korostaa.

 

Teos on monikielinen, pääkielinä suomi ja ruotsi, ja se yhdistää kaikilla tasoillaan dokumentaarisuutta ja fiktiota.

 

Esiintyjät: Frank Berger, Cécile Orblin, Timo Torikka, Sofia Törnqvist, Kristina Vahvaselkä, Arttu Wäänänen sekä Janina Berman (ääni), Eriikka Magnusson (ääni), Antton Kainulainen (ääni) ja Hannes Mikkelson (ääni) sekä kuorot Brahe Djäknar ja Florakören.

 

Orkesteri: Kari Mäkiranta (musiikinjohto), Ulf Långbacka, Teemu Mastovaara, Jaakko Mattelmäki ja Harri Wallenius.

 

Työryhmä: Seppo Parkkinen (käsikirjoitus), Juha Malmivaara (ohjaus), Ulf Långbacka & Kari Mäkiranta (musiikin sävellys), Joonas Outakoski (äänisuunnittelu), Jonna Aaltonen (koreografia), Sari Salmela (skenografia), Eero Erkamo (valosuunnittelu) ja Saara Suni (ohjaajan assistentti).

 

Esitykset:

 

PROLOGI

 

20.8.2021 klo 19 Ensi-ilta, Turun tuomiokirkko
15.10.2021 klo 19

 

ROMANTTINEN MIELI – ETT ROMANTISKT SINNE Näyttämöteos

 

27.8 klo 19 Ensi-ilta, LOGI-sali, Turun Logomo, Junakatu 9, 20100 Turku
1.9 klo 19
7.9 klo 19
17.9 klo 19
18.9 klo 14
23.9 klo 19
24.9 klo 19
30.9 klo 19
1.10 klo 19
8.10 klo 19
9.10 klo 19
16.10 klo 14