Pohjoinen tähtitaivas

Esitykset

Pe 27.1. klo 19-21 (luennot klo 19.15 ja 20.15) / pe 10.2. klo 19-21 (luennot klo 19.15 ja 20.15)

Esityksen kesto

2 h

Esityspaikka

Iso-Heikkilän observatorio, Pohjantähdentie 7, Turku

Tähtinäytös ja yleisöluento Raumzeitin keskeisellä tapahtumapaikalla!

Perjantaina 27.1. ja 10.2. Kolmas Tila ja Turun Ursa tarjoavat Iso-Heikkilän tähtitornilla samanaikaisesti kaksi tapahtumaa: Tähtinäytöksen kirkkaalla säällä klo 19-21 sekä Tähtien tutkimisen historia -luennon klo 19.15 ja klo 20.15.

Iso-Heikkilän tähtitorni on yksi keskeisistä tapahtumapaikoista Raumzeit-esityksessä, joka saa torstaina 2.2. ensi-iltansa Manillan Vanhalla Viinatehtaalla. Tammi-helmikuun taitteessa tähtitornilla pääsee kuulemaan tähtitieteen historiasta Turussa ja maailmalla.

”Tähtiä on tarkkailtu jo esihistoriallisesta ajasta alkaen, mutta milloin tähtitieteestä tuli tiedettä? Entä miten Iso-Heikkilän observatoriolla metsästettiin aikoinaan suuri määrä uusia asteroideja? Esimerkiksi näistä kiehtovista aiheista kuulet illan tietoiskun aikana”, luennon pitävä tähtitieteilijä FT Pasi Nurmi lupaa. Nurmi on Turun yliopiston biodiversiteettiyksikön koordinaattori sekä Tiedekeskus ja LUMA -yksikön johtaja.

Luento kuullaan sekä 27.1. että 10.2. kahdesti, klo 19.15 ja 20.15.

Kolmas Tila järjestää luennot säästä riippumatta Iso-Heikkilän tähtitornin itäisessä kuvussa, jossa yleisöllä on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus vierailla. Luennolle on vapaa pääsy, kun taas Turun Ursan tähtinäytökseen läntisessä kuvussa on pääsymaksu (5€ / 3€). Tähtinäytös järjestetään ainoastaan, jos sää on selkeä.

Huom! Tähtitornissa on ulkoilman lämpötila. Myös luento pidetään kylmässä tilassa, joten lämmin pukeutuminen on välttämätöntä. Iso-Heikkilän tähtitornilla ei ole wc-tiloja eikä se ole esteetön.