Nietzscheä etsimässä 25.5.2012

Luento, esitys ja yleisötilaisuus

Esitykset

25.5.2012 klo 18

Esityspaikka

Vanha viinatehdas, Manilla, Turku.
Pieni järkesikin, jota kutsut hengeksi, on ruumiisi työkalu. Ruumiissasi on enemmän järkeä kuin parhaassa viisaudessasi. Kuka oikeastaan tietää mihin tarkoitukseen ruumiisi tarkalleen tarvitsee parasta viisauttasi? Näin puhui Zarathustra.

Ensimmäinen Nietzsche-produktioon liittyvä yleisötapahtuma NIETZSCHEÄ ETSIMÄSSÄ järjestetään 25.5. Manillan Vanhassa viinatehtaassa Turussa. Tilaisuus luo johdannon seuraavan produktion aiheisiin ja tuo työryhmän ja yleisön sen äärelle. Tilaisuus avaa työprosessia ja luo tilan keskustelulle. Tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen.

Miksi Nietzsche on juuri nyt ajankohtainen? Esitetäänkö tänä päivänä nietzscheläisiä kysymyksiä arvoista, moraalista, uskonnosta, vallasta, nautinnoista, hyvästä ja pahasta? Kuinka lähestyä monisärmäistä, provosoivaa, kiihkeää, pelkäämätöntä ajattelijaa ja ihmistä, jonka keskeinen projekti oli ”kaikkien arvojen uudelleenarviointi”. Miten suhtautua sisar Elisabethiin, joka valjastaa kuuluisan filosofiveljensä ajattelun nousevan kansallissosialismin palvelukseen?

Nietzsche-produktio jatkaa aiempien produktioiden ja yleisötapahtumien sarjaa tutkimalla VASTAKERTOMUSTA tässä ajassa ja tätä aikaa vasten. Tapahtumassa kuullaan filosofi Hannes Nykäsen esitelmä Nietzschen nenä. Keskustelun ja väliajan jälkeen nähdään esiintyjien ja työryhmän viikon kestäneen työpajan tuloksena syntynyt Nietzscheä etsimässä-esitys, jonka jälkeen on mahdollisuus jatkaa keskustelua.